ФИКТ – Битола, на 11 и 12 април 2024 год. (четврток и петок) во просториите на Факултетот ќе организира дводневен хакатон под наслов Паметна околина и паметни алатки (Smart Environment and Smart Tools) за студенти, алумни, средношколци.

Пријавување за учество можи да се изврши до 4 април 2024 год. на следните линкови:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZtQ2IYFuEBTICiJTGo05jMI07-pawup4zGNsCbhKatravmA/viewform?usp=sf_link

за средношколци, пријавува ментор или тим лидер:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFF9AcgAnTOkUoBf8-tfUZliWgGURO5tJO0BWM0867mC6tqA/viewform?usp=sf_link

Покана за хакатон