Втора награда, Апликација за пријавување и лоцирање на сите дивите депонии од корисници до надлежнити институции – на тимот од Техничко училиште – Битола   СОТУ „Ѓорѓи Наумов“ во состав Давид Бошевски, Филип Илиевски, Иван Ристевски, Ева Ацевска, Дарко Кочовски, Димитар Ристевски ментор професор Илче Ацевски.

Втора награда, апликација “Станче” намената за студенти кои изнајмуваат станови, бараат цимери итн.. или еден вид на “огласник”, тимот во состав Антониј Бешлиевски и Теодор Смилевски, студенти на ФИКТ.